Apartament na ul.Slężnej we Wrocławiu

Apartament w centrum Wrocławia musiał sprostać wysokim wymaganiom dwójki aktywnych zawodowo młodych ludzi. Młoda para Inwestorów miała konkretne, wyjątkowe oczekiwania co do powstającego projektu. Na niedużej powierzchni miała znaleźć się mała garderobo=pralnia przy drzwiach wejściowych, wygodna kuchnia z jadalnią, otwarta na salon. Aneks kuchenny miał zostać jednak zaaranżowany w taki sposób, żeby przedmioty typowo kuchenne nie były widoczne dla gości siedzących przy stole. Dodatkowo obok tych pomieszczeń miała znaleźć się łazienka z wymarzoną, przez Inwestorkę, wolnostojącą wanną oraz prysznicem (dla Inwestora), sypialnia oraz mały pokój gościnny.

Używając na początku opisu określenia „wyjątkowe oczekiwania” miałam na myśli niestandardowo styl w jakim miało być utrzymane całe mieszkanie. Miało być ono wyrafinowane i bardzo klasyczne z nutką ciemnego granatu.

Dzięki tak wysoko postawionej poprzeczce powstało wnętrze naprawdę nietuzinkowe i klimatyczne.