Dom w Polkowicach

Remont domu w Polkowicach Inwestorzy podzielili na dwa etapy: najpierw rozpoczął się remont piętra, a następnie parteru. Na obydwu poziomach wprowadziliśmy szereg ciekawych rozwiązań, jednak to parter był prawdziwym wyzwaniem. Inwestorzy przystępując do remontu, nawet przez chwilę, nie spodziewali się takich rewolucji. Można powiedzieć, że strefa wejściowa wraz z kuchnią zmieniła całkowicie swój wygląd i w obecnym kształcie jest nie do poznania. Wszystko dzięki powiększeniu wiatrołapu i zwiększeniu jednocześnie jego funkcjonalności, zastosowaniu prostych podziałów przestrzeni, przechodzących także na układ posadzki oraz oświetlenia. Każdy zastosowany element pozostaje ze sobą spójny, co ostatecznie daje efekt jasnej, dużo większej niż poprzednio przestrzeni utrzymanej w ciekawym, nieoczywistym stylu.